Wednesday, December 11, 2019

Promosi Hibah Murah - i Great Harapan

Dah hampir ke penamat. Promosi hibah takaful murah; i Great Harapan dari Great Eastern Takaful bakal berakhir 31 Disember ini. Sekadar untuk catatan, promosi ini telah bermula sejak bulan September yang lalu. Alhamdulillah, ramai yang tidak lepaskan peluang untuk buat hibah takaful yang murah ini.

Pada bulan September dan Oktober yang lalu, jumlah hibah takaful minima ialah RM100K. Bagi para wanita dan lelaki yang seusia saya sert suami dan tidak merokok, caruman hanya RM21 dan RM23 masing-masing untuk jumlah hibah RM100K tersebut. 

Walaupun caruman ini akan naik mengikut range usia, namun kenaikan tersebut tidak begitu tinggi terutamanya bagi yang tidak merokok. Range umur ialah 5 tahun, seperti 1 - 5, 6 - 10 dan seterusnya.

Bermula bulan November, jumlah hibah takaful minima ialah RM200K. Hibah boleh dibuat sehingga berjumlah RM500K. Bagaimana hibah takaful berfungsi dan bila ia digunakan, saya harap kalian yang singgah disini tahu. Jika kurang tahu atau mungkin tak pernah tahu, saya sedia membantu.

 

Saya sertakan jadual caruman hibah takaful RM200K disini sebagai rujukan. Syarat untuk daftar bagi pelan i-Great Harapan ini ialah SIHAT. Ya, SIHAT. Tak ada sebarang penyakit, tak masuk hospital dalam tempoh 2 tahun sebelum daftar.


Lega tak kalau kita boleh pesan pada anak-anak seperti dialog di atas? Tanya diri, lega kan? Duit memang bukan segala-galanya tetapi kehidupan sekarang sememangnya memerlukan duit. Setidak-tidaknya duit tersebut boleh selesaikan hutang yang tertunggak jadi anak-anak tak perlu tambah lagi sedih setelah kehilangan kita dan dibebani pula dengan hutang.

Hibah. Ia bukan hanya untuk anak sahaja. Kita boleh hibahkan kepada siapa-siapa yang kita mahu.

  • Suami hibah kepada isteri dan anak-anak.
  • Isteri hibah kepada suami dan anak-anak.
  • Suami isteri hibah kepada anak-anak.
  • Anak hibah kepada mak ayah. 
Ada juga yang buat hibah untuk penjamin pinjaman tau. Haaa. Itu ciri-ciri orang yang bertanggungjawab. Dia berfikir kalau sekiranya apa-apa berlaku, penjamin boleh guna duit yang dihibahkan tersebut untuk selesaikan semuanya.

Ok lah, jumpa lagi di entri yang kemudian. InshaAllah.

Assalammualaikum buat semua yang singgah disini.
Semoga kalian dapat sesuatu yang baik.
Yang baik datangnya daripada Allah,
Yang buruk dari saya sendiri.
♡ Yatie ♡

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Copyright © My Name Is Yatie Designed by azhafizah.com