Sunday, December 15, 2019

Big Bad Wolf KL 2019

Tahun 2019, sebenarnya saya tak merancang ke BBW sebab ada beberapa buah buku dari BBW yang lepas² belum lagi dirasmikan walaupun ada juga teringinnya bila tengok post lalu lalang. Haha. Tapi, kami cakap rezeki anak² hari ini.


Aktiviti hari ni nak ke Taman Tasik lagi beriadah. Kami keluar dari rumah dalam 6.50 pagi begitu. Sampai je bawah, hujan. 5 minit gerak, hujan lagi lebat tapi gerimis. Huhu. Blur juga suami isteri, nak ke mana bawa anak-anak awal begitu kan. Tapi, mom is always mom. Haha. Ting!!! BBW je confirm buka sebab 24 jam kan. 


Sampai MIECC, Arissa nampak je perkataan 'wolf' dia dah teruja. Seronok sungguh gayanya. Haha. Aflah pula belum tahu lagi ke mana sebenarnya arah tuju. Kenapa kakak seronok sangat. Tapi bila dah masuk je dewan buku. Aflah yang macam hilang arah. Semua dia nak. Rambang mata. Haha.


Berjaya mengatasi nafsu. Board books untuk Arissa yang boleh diwariskan pada adik nanti InshaAllah. Board books untuk adik latih menulis. 4 buku latihan untuk kedua²nya dan serta buku / aktiviti hiburan setiap seorang 2 item. Mak sendiri pun berjaya tahan nafsu ambil satu buku sahaja. Jumlah tambahan ilmu (InshaAllah): RM 178.


Aflah yang paling tak sabar nak balik rumah sebaik sahaja dapat puzzle. Sebelum puzzle ini, dia dah silih berganti dari buku warna Didi & Friends, lepas tu puzzle Omar & Hana dan kemudian buku aktiviti Hello Kitty. Haha. Akhirnya, puzzle Poney ini yang berjaya menambat hati.


Ini buku bacaan untuk saya dan suami. Tertarik sebab ia mengupas dari beberapa sudut. Bermula dari emosi, penyakit, ekzema, rawatan alami, suplemen, pemakanan dan gaya hidup dan banyak lagi. InshaAllah suatu hari nanti saya kongsikan disini juga apa yang telah dibaca. InshaAllah.



Selit video anak-anak yang tengah semangat dengan buku / barang baru. Biasalah tu kan. 2 3 4 hari nanti dah mula bersepah jenuh mak ayah simpan kan. Huhu. Sebenarnya, ini juga salah satu 'reward' untuk anak-anak hasil dari usaha dan penat lelah mereka belajar. Nak bagi lebih tak mampu. Hehe.

Esok last BBWKL2019. Till we meet again next year! Ehh? Hehe. InshaAllah.

Assalammualaikum buat semua yang singgah disini.
Semoga kalian dapat sesuatu yang baik.
Yang baik datangnya daripada Allah,
Yang buruk dari saya sendiri.
♡ Yatie ♡

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Copyright © My Name Is Yatie Designed by azhafizah.com