Tuesday, July 23, 2019

Penasihat Takaful Great Eastern Berhad

Alhamdulillah, hampir setahun dah saya jadi Penasihat Takaful bagi Great Eastern Takaful Berhad (GETB). Alhamdulillah. Masih ‘muda’ sangat dalam bidang takaful ni. Tapi, semakin hari semakin cinta. Gitu... 

Seronok bila dapat menyebarkan kesedaran akan kepentingan takaful dan berganda seronok bila dapat bantu daftarkan polisi mereka. Seronok bila dah bantu orang untuk dapatkan perlindungan dan perubatan. Great feelings yang tak tahu nak kata macam mana.

Besar cabaran sebagai seorang penasihat takaful untuk memberi kesedaran pada orang ramai akan kepentingan takaful. Bukan seperti direct selling jual makanan mahupun barang. Ia menuntut kefahaman dari kedua-dua belah pihak yang mahu dilindungi dan bantu melindungi.


Awal julai hari tu saya layak untuk menghadiri Takaful Mid-Year 2019 Checkpoint Central Region di Menara Great Eastern. Alhamdulillah. Ini merupakan salah satu 'reward' untuk kami yang layak. Pada hari tu kami talk dari CEO, GM, penasihat-penasihat takaful yang hebat dan seterusnya jemputan motivational speaker. Pengalaman yang hebat lagi sekali saya selepas Let's ROCK 2019 awal tahun ini.

Fuhh, lamanya saya nak siapkan entri tajuk ini. Hihi. Semakin hari semakin kaku jari jemari nak menulis. Tetapi, rindu nak menulis. Allah. Saya juga sedang dalam usaha untuk menguruskan masa saya sebaik-baiknya. Masih lagi kurang disana-sini sekarang. Terkejar-kejar rasanya.

Mohon doakan semoga semua urusan saya dipermudah dan lancar semuanya ya. Dan, saya mendoakan semoga urusan anda juga dipermudah dan lancar. InshaAllah. Aamiin.
Read more>>>

Popular Posts

Copyright © My Name Is Yatie Designed by azhafizah.com