Monday, April 15, 2019

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2019

Ahad lepas, 7 April 2019 kami suami isteri menunaikan hasrat Arissa nak ke pesta buku lepas tengok iklan di komik Ana Muslim. Dah anak mahu, kenapa tidak kita tunaikan. Kan? Nak dia pilih buku yang dia nak sendiri. Nak buat dia rasa teruja bila tengok buku-buku yang banyak sepertimana emak dia yang sangat teruja bila nampak himpunan buku-buku. Allahhuakbar. Terapi.

Kami sampai awal. Booth semua tak buka lagi. Bila dah buka, kami terlajak naik ke tingkat 4. Rezeki emak rupanya. Jumpa booth publisher MustRead. Disitu saya beli buku Filosofi Bawang tulisan Anie Alja dan juga Parents, Welcome to my World tulisan Adlil Rajiah. Lengkap koleksi buku saya dari kedua penulis ini. Alhamdulillah. Seronok sangat. Hihi. 



Pada ketika saya membelek buku-buku di booth ini, maskot lalu. Aflah teruja dengan maskot tu dan kejar. Katanya Ana Muslim. Tapi sebenarnya ini maskot Majalah Asuh; Kak Anis. Cepat-cepat saya bayar. Adik jalan laju di hadapan. Tengoklah tu, nampak terujanya dia tengok maskot tu. Hehe. 


Inilah buku-buku yang dibeli. Arissa seronok sangat bila dah di booth Ana Muslim. Target dia nak dapatkan komik Ana Muslim. Suka baca komik katanya. Kami biarkan dia pilih sendiri buku apa yang dia nak. Arissa pilih 3 buah komik, percuma paper bag Ana Muslim. Dah cukup seronok tengok dia. Aflah pula seperti biasa buku ABC dan 123. Sampai rumah, habis terus sticker di dalamnya. 


Ini buku untuk saya. Ada satu yang percuma. Semoga tidaklah ia menjadi sia-sia elok tersusun di atas rak sana. Semoga saya juga semakin baik dalam pengurusan masa.

Assalammualaikum buat semua yang singgah disini.
Semoga kalian dapat sesuatu yang baik.
Yang baik datangnya daripada Allah,
Yang buruk dari saya sendiri.
♡ Yatie ♡

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Copyright © My Name Is Yatie Designed by azhafizah.com